Näyttelyt

lussituvalla Heidi Kesti ja Tiina Wallin näyttely Viimeiset keisarilliset

Viimeiset keisarilliset on kuvatateilija Heidi Kestin ja valokuvaaja Tiina Wallinin yhteistyöprojekti. Projekti yhdistää kuvataidetta, taidekäsityötä, lastenkulttuuria ja valokuvausta, ja siinä tutkitaan kulutuskriittisesti muun muassa tavaran paljoutta, nykyajan lapsuutta ja lempileluja, sekä ajatusta siitä, onko vähemmän enemmän – tai ainakin ihan tarpeeksi? Projekti pureutuu lasten lelujen maailmaan ja siihen runsauteen, missä lapset nykypäivänä elävät. Ovatko tämän päivän 6 – vuotiaat viimeinen länsimainen sukupolvi, jossa lapset elävät kulutuksen ja leikkikalujen suhteen käsittämättömässä yltäkylläisyydessä?

Näyttely koostuu yhdeksästä päähineestä, yhdeksästä valokuvasta sekä yhdestä veistoksesta.

Projektia on tukenut Suomen Kulttuurirahasto – Pohjois- Pohjanmaan rahasto, Oulun kaupunki sekä Taiteen edistämiskeskus.

Lisätietoja: Heidi Kesti p. 044 9829 208, Tiina Wallin p. 045 1086 987

Lussitupa (Ämmäkosken kanavan sulkuvartijan tupa) avoinna pe klo 17–21 ja la klo 11–20.

viljamakasiinin elokuvateatteri ja miltei äänetön disko

Lauantai-iltana Teppanan historialliseen viljamakasiiniin aukeaa pieni elokuvateatteri. Näytöksessä on yksi filmi: Mänty (maailmanensi-ilta 22.7.2022). Paikalta löydät myös miltei äänettömän diskon. Laita kuulokkeet korviisi ja anna musiikin viedä!

Hanna-Mari Hotta: Mänty-animaatio

Mänty on animaatio, joka vie katsojan matkalle männyn elämään juurista latvaan. Animaatio tekee tutun puun näkyväksi totutuista poikkeavista kulmista. Se muodostaa kuvan yhdestä puusta samalla tehden koko metsän monimuotoista elämää näkyväksi. Mänty on Hanna-Mari Hotan käsin maalaama animaatio, joka esitetään lauantaina non stop -näytöksinä Teppanan viljamakasiinissa. Animaation kesto on noin 5 minuuttia. Animaation tekijä paikalla näytöksessä.

Kuva: Hanna-Mari Hotta.

Teppanan Viljamakasiini (Ilmarintie 6) avoinna la klo 14–18.

raatihuoneella puolustusvoimien kalustonäyttely

Kainuun prikaatin, rajavartioston ja Kainuun pelastuslaitoksen kalustonäyttelyyn voi tutustua lauantaina klo 11–16 Raatihuoneentorilla. Rantapuistossa pääsee seuraamaan myös palveluskoiranäytöksiä.

kajaanin taidemuseossa barokki soi -konsertti ja tiloissa – in räume -näyttely

Barokki Soi esittää: Tuulen tiet -konsertti

Pe 19.8.2022 klo 18, Taidemuseo

Bravade-kvartetti: Sunniva Fagerlund, Pauliina Fred, Hanna Haapamäki & Hanna Paatelma (nokkahuilut)

Tuulen tiet -konsertti on mielenkiintoinen ja monipuolinen kokonaisuus musiikkia Bravaden 15- vuotiselta taipaleelta. Ohjelman punaisena lankana kulkee maantieteellinen läpileikkaus Etelästä Pohjoiseen, alkaen italialaisen renessanssi- ja varhaisbarokkimusiikin helmistä, kulkien Keski- Euroopan hovien ja katedraalien sekä barokinajan suurten säveltäjien kautta Pohjoismaihin. Konsertissa kuullaan Bravadelle sävellettyä uutta nokkahuilukvartettimusiikkia mm. Sebastian Fagerlundilta, sekä mausteena suomalaista ja ruotsalaista kansanmusiikkia Bravaden omina sovituksina.

Bravade on renessanssinokkahuiluihin perehtynyt, aktiivisesti toimiva ja valovoimainen nokkahuilukvartetti. Toimintansa tämä kriitikoidenkin ylistämä, vanhan musiikin ammattilaisista koostuva yhtye aloitti vuonna 2004. Bravaden tavoitteena on esitellä kuulijoilleen nokkahuilumusiikin laajaa kirjoa sekä tuoda esiin upeiden soittimiensa sävyjä ja mahdollisuuksia. Muuntautumiskykyisen kvartetin ohjelmistosta löytyy musiikkia keskiajalta nykypäivään, säväyttäviä poikkitaiteellisia kokonaisuuksia sekä hulvattomia lastenkonsertteja.

Liput 15 €

Nicole Ahland, Verena Freyschmidt, Lasse-Marc Riek: Tiloissa – In Räume

Kolmen eri tekniikoilla työskentelevän saksalaistaiteilijan teokset syntyvät dialogissa tilan kanssa.

Valokuvaaja Nicole Ahlandin teoksissa tila ja valo ovat keskeiset elementit, joiden vuorovaikutusta tutkimalla hän on luonut oman minimalistisen kuvakielensä.

Verena Freyschmidtin työvälineitä ovat kynä, paperi ja sakset, joita käyttämällä hän luo suuria, orgaanisia installaatioita, jotka muuntuvat aina käytössä olevan tilan mukaan.

Äänitaiteilija Lasse-Marc Riek on kulkenut mikrofoneineen ja äänentoistolaitteineen ympäri maailmaa äänittäen niin luonnon kuin ihmisen tuottamia ääniä. Kajaanin taidemuseoon Riek tuo upouuden, korona-ajan innoittaman hengityskuoron, joka koostuu erimaalaisten ihmisten hengitysäänistä.

Taidemuseo on avoinna pe 19.8. klo 10–14, la 20.8. klo 10–17 ja su 21.8. klo klo 10–17

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s