Barokki Soi Linnanvirrassa

Barokki Soi Kajaanissa jo kymmenettä kerta 19.-21.8.2022

barokkisoi2022_web

Barokki Soi -festivaalin konsertteja kuullaan tänä vuonna Kajaanin taidemuseolla, Kajaanin Raatihuoneessa ja Kaukametsän Koutasalissa.

Barokki Soi -festivaali viettää juhlavuottaan takanaan pitkä historia ja monta upeaa konserttia. Ilolla voin kertoa tulevasta tapahtumasta.

Avajaisia vietetään perjantaina Kajaanin taidemuseossa, jossa nokkahuilukvartetti Bravade johdattaa kuulijat barokkimusiikin maailmaan upeiden taiteiden keskellä.

Lauantaina Raatihuoneen idyllisessä ilmapiirissä kuullaan ranskalaista barokkia ja
Kaukametsän Koutasalissa Barokki Burleskia.

Festivaali päättyy sunnuntaina juhlakonserttiin, jossa esiintyy Barokki Soin kantaesiintyjiä mm. Hollannista. Konsertissa kuullaan eri kokoonpanoille sävellettyä musiikkia ja barokinajan kauneimpia konserttoja kahdelle viululle.

Konserttipaikat ovat Kajaanin taidemuseo, Kajaanin Raatihuone ja Kaukametsän Koutasali.

Lämpimästi tervetuloa viihtymään barokinajan ihmeelliseen maailmaan!

Minna Tuhkala

Barokki Soi -festivaalin taiteellinen johtaja

tuulen tiet

pe 19.8. klo 18.00  Taidemuseo

Bravade-nokkahuilukvartetti
Sunniva Fagerlund
Pauliina Fred
Hanna Haapamäki
Hanna Paatelma

Tuulen tiet -konsertti on mielenkiintoinen ja monipuolinen kokonaisuus musiikkia Bravaden 15- vuotiselta taipaleelta. Ohjelman punaisena lankana kulkee maantieteellinen läpileikkaus Etelästä Pohjoiseen, alkaen Italialaisen renessanssi- ja varhaisbarokkimusiikin helmistä, kulkien Keski- Euroopan hovien ja katedraalien sekä barokinajan suurten säveltäjien kautta Pohjoismaihin. Konsertissa kuullaan Bravadelle sävellettyä uutta nokkahuilukvartettimusiikkia mm. Sebastian Fagerlundilta, sekä mausteena suomalaista ja ruotsalaista kansanmusiikkia Bravaden omina sovituksina.

Bravade on renessanssinokkahuiluihin perehtynyt, aktiivisesti toimiva ja valovoimainen nokkahuilukvartetti. Toimintansa tämä kriitikoidenkin ylistämä, vanhan musiikin ammattilaisista koostuva yhtye aloitti vuonna 2004. Bravaden tavoitteena on esitellä kuulijoilleen nokkahuilumusiikin laajaa kirjoa sekä tuoda esiin upeiden soittimiensa sävyjä ja mahdollisuuksia. Muuntautumiskykyisen kvartetin ohjelmistosta löytyy musiikkia keskiajalta nykypäivään, säväyttäviä poikkitaiteellisia kokonaisuuksia sekä hulvattomia lastenkonsertteja.

Konsertin kesto on noin tunti

Liput 15 €

Barokkisoi_bravade

ranskalaisen musiikin salat

la 20.8. klo 13.00 Raatihuone

Tilman Gey, cembalo
Els Hermanides, traverso

Konsertin kesto on noin tunti

Liput 15 €

Ave Virgo, Ave Vos. Barokki Burleski

la 20.8. klo 18.00 Koutasali

Armi von Vep, burleskitaide
Detritus-yhtye:
Linnea Sundfaer Casserly, laulu
Anna-Maija Oka, laulu
Sini Vahervuo, nokkahuilu
Anna Pulakka, viola da gamba
Kaisamaija Uljas, luuttu

Ave Virgo, Ave Vos on Neitsyt Marialle sävellettyä musiikkia, burleskitaidetta ja feminismiä yhdistävä näyttämöllinen konsertti sekä tutkielma naisesta taiteen kohteena ja tekijänä.

Vaikka maailma muuttuu, jokin pysyy: vaikka naisen nykyään kuuluu olla vahva ja
itsenäinen, neitsytmariamaisen viattomuuden ihannointi ja romantisointi taiteessa pysyy. Ja vaikka tasa-arvosta puhutaan paljon ja Neitsyt Marian aikaan verrattuna sen toteutumisessa ollaan pitkällä, puhutaan edelleen naistaiteilijoista, naissäveltäjistä, naiskirjailijoista ja naisfilosofeista – naiset itsekin puhuvat.

Toinen projektin tutkimuskohteista on perinteisen klassisen musiikin konserttikonseptin rikkominen. Ave Virgo Ave Vos on paitsi nautittava taide-elämys, myös ajatusten herättäjä – ehkä ärsyttävälläkin tavalla. Esitys haluaa tulla kohti, iholle ja sen alle.

Konsertin kesto on noin tunti

Liput 22 €

Barokin helmet

Barokki Soin 10-vuotisjuhlakonsertti
su 21.8. klo 17.00 Koutasali

Minna Tuhkala, barokkiviulu
Anni Elonen, barokkiviulu
Tilman Gey,
cembalo
Els Hermanides, traverso
Anna Pulakka, barokkisello

Konsertissa kuullaan musiikkia mm Telemannilta, Bachin d-molli sekä Vivaldin a-molli kaksoisviulukonsertot barokkisoittimin esitettynä.

Liput 25 €


barokki logo

Linnanvirta19_kartta-01

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s