Sunnuntai 22.8.

10.00-11.00 Puistojumalanpalvelus

Kajaanin evankelisluterilainen seurakunta järjestää tunnelmallisen puistojumalanpalveluksen Rantapuistossa. Koronatilanteen vuoksi sanajumalanpalveluksesta on jätetty pois ehtoollisen vietto sekä tilaisuuden jälkeinen kahvitarjoilu.

13.00-14.45 The Artist is Resident 

The Artist is Resident on valloittavan läsnäolon, autenttisen liikkeen ja elävän musiikkin siivittämä teos, joka nähdään Kajaanin taidemuseossa lauantaina ja sunnuntaina klo 13.00-14.45.

The Artist is Resident on audovisuaalinen elämys, jossa tanssitaiteilija Dayna Martinez Moralez tanssii silmät suljettuna hetkessä syntyvään liikkeeseen uppoutuen. Esitys tapahtuu 3×3 metrin kokoisessa avoimessa kuutiossa, jonka kahdelle pinnalle heijastetaan taiteilija Pablo Alanesin kuvia ja videoita. Esitystä säestää muusikko Roberto Callisaya. Teoksen kesto on noin kaksi tuntia, mutta sen äärellä voi viettää vapaavalintaisen ajan.

Teoksellaan Dayna Martinez Moralez haluaa keskustella nykyaikaisesta elämäntavastamme, jossa nopeu ja kilpailukysy näyttää hallitsevan ja ohjaavan ajatuksiamme. ”Jos me ihmisinä voisimme hankkiutua eroon näköaistimme luomista kuvista, voisimmeko todella kohdata toisemme?”

Esitys on hollantilaisen Movementalistin tuotanto. Kajaaniin teoksen tuo Routa Company.