Perjantai 20.8.

Luonnon konserttisali: Bombus hypnorum

Loppukesän päivä ja pimentyvä ilta – täydellinen tilaisuus viettää Luonnon konserttisalia kartanokimalaisen ja pölyttäjien kunniaksi. Tule mukaan juhlaan!

PÄivällä iloista toimintaa, illalla piknik ja huippumuusikoiden upea visuaalinen konsertti

Luonnon konserttisali -tapahtumissa on päivällä toimintarasteilla oivaltavaa oppimista, luontoaiheista havainnointia ja itsetekemistä luonnon innoittamana ja luonnon hyväksi. Luonnon konserttisali huipentuu huikeaan visuaaliseen konserttiteokseen auringon laskeutuessa. Musiikki, valo ja tanssi kertovat kartanokimalaisen (bombus hypnorum) elämästä ja luonnon monimuotoisuudesta.

Kaikille avoimessa tapahtumassa yhdistyvät luontotietous, itsetekeminen ja taide-elämys luontoympäristössä. Juhlaillan kruunuksi huippumuusikot Ringa Manner ja Max Lilja esittävät säveltämänsä teoksen, jonka aikana nähdään tanssija Kaisa Niemen upea koreografia kimalaiskuningattarena!

Luonnon konserttisalin ohjelma:

Toimintarastit klo 17-20.30 

Konsertti alkaa auringon laskiessa 

Haastattelu noin klo 21 

Konsertti noin klo 21.30 

Tapahtuma päättyy viimeistään klo 22.30 

(aurinko laskee Kajaanissa 20.8. klo 21.08) 

Konsertin kesto on noin 45 minuuttia. Ota iltakonserttiin mukaan piknik-eväät, laita lämpimästi päälle ja nappaa taskulamppu valaisemaan kulkuasi!

Tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa otetaan huomioon vastuullisuus, terveysturvallisuus ja vallitsevat viranomaismääräykset ja -suositukset yleisötapahtumien järjestämisestä.

Rasteja voi kulkea tapahtuma-alueella omaan tahtiin, ja niiden avulla kartanokimalainen, pölyttäminen ja luonnon monimuotoisuus tulevat innostavasti tutuiksi. Toimintaan voivat osallistua kaiken ikäiset, ryhmässä tai yksin.

Mikä luonnon konserttisali?

Luonnon konserttisali on latvialainen tapahtumakonsepti, joka levittää luontotietoutta elävän musiikin, visuaalisen elämyksellisyyden, tarinallisuuden ja ympäristökasvatuksen keinoin. Latviassa vastaavia, suuren suosion saaneita Nature Concert Hall -tapahtumia on järjestetty jo 15 vuoden ajan. Ne houkuttelevat vuosittain tuhansia taiteen- ja luonnonystäviä kaikista ikäluokista. 

Toiminnalliset päivärastit ja illan teos pohjaavat luonnontieteellisiin tosiasioihin – tieteen ja tutkimuksen panoksen teokselle ovat antaneet kimalaistutkija, ekologi Olli Loukola Oulun yliopistosta sekä suojelubiologi Katja Raatikainen Metsähallituksen Luontopalveluista.

Luonnon konserttisali -tapahtumat järjestetään perjantaina 20.8.2021 klo 17-22 Kajaanin rauniolinnalla ja lauantaina 28.8.2021 klo 16-22 Punkaharjulla.

Lisätietoa

Lisätietoa Luonnon konserttisali -tapahtumista: www.luontoon.fi/luonnonkonserttisali

Rahoitusta tapahtumiin on saatu Koneen Säätiöltä. Tapahtumien järjestäjänä toimii Metsähallituksen Luontopalvelut, ja toteutuksessa on mukana suuri joukko valtakunnallisia ja paikallisia kumppaneita.

Kainuun soten pop up -rokotuspiste

Kainuun sote tuo viikonloppuna tapahtuma-alueelle pop up -rokotuspisteen, jossa halukkaat voivat ilman ajanvarausta käydä ottamassa ensimmäisen koronarokotteen. Pisteellä ei anneta tehosterokotteita. Kajaaninjoen rantaan tuleva rokotuspiste on avoinna perjantaina klo 17-20 ja lauantaina klo 12-18. 12–14-vuotiaiden rokotuksissa vaaditaan vanhemman tai huoltajan läsnäolo.