Lauantai 21.8.

LASTEN LINNANVIRTAA JUHLITAAN KLO 10.00-15.00, TARKEMPI OHJELMA TÄÄLLÄ
10.00-10.30  Baila al ritmo A con Marja, tanssiliikuntaa vauhdikkaan musiikin tahdissa

 Aloita aamusi tanssiliikunnalla vauhdikkaan musiikin tahdissa Karolineburgin puistossa. 

10.30 -11.15 Puistojoogaa

Tutustutaan jooga-asentoihin ja hengitystekniikkaan Karolineburgin vehreässä puistossa. Jumpat ohjaa jooga- ja liikunnan ohjaaja Marja Kemppainen. Ota mukaan juomapullo ja säähän sopivat jumppavaatteet. Liikkeet tehdään seisten, joten alustaa et tarvitse. Järjestäjänä Kaukametsän opisto.

10.00-11.00 Kajaanin Puhallinorkesteri

Kajaanin Puhallinorkesteri esiintyy Kauppatorilla (Urho Kekkosenkatu 14).

KLO 11.30 PAAVO ENROTH: ESITELMÄ EINAR REUTERISTA

Varatuomari, tietokirjailija Paavo Enroth kertoo Linnansaaressa kajaanilaisesta metsänhoitaja Einar Reuterista eli taiteilija H.  Ahtelasta ja hänen suhteestaan taidemaalari Helene Schjerfbeckiin. Tilaisuudessa on mahdollisuus ostaa kesäkuussa ilmestynyttä Helene & Einar -kirjaa.

12.00-13.00 kainuun kansanpelimannit

Kansanpelimannit esittävät suomalaista kansanmusiikkia Karolineburgin kartanon vehreässä puistossa.

12.00-13.00 tervakanavan soutunäytös

Kajaaninjoen Tervakanavan soutunäytökset ovat kuuluneet Kajaanin kesätapahtumiin vuodesta 1984. Harmonikkakerhon musisoinnin ja mukavan verkkaisesti etenevän tervasoutunäytöksen lomassa kerrotaan tervakanavan ja tervansoudun historiasta. Järjestäjänä Kajaanin kaupunki.

14.00 matkailuoppaat

Kajaanin matkailuoppaat rooleissa Kreivistä torimyyjiin -pienoiskuvaelman esityksessä Linnansaaressa.

KUULOLUURI-NÄYTELMÄ on peruttu sairastapauksen vuoksi. (EDIT 18.8.) 
14.50-15.20 Kajaanin Casamba ja Tanssiryhmä Fortaleza 

Kajaanin Casamba ja Tanssiryhmä Fortaleza esittävät upean sambakulkueen! Värikäs ja rytmikäs sambakulkue ilahduttaa lauantaina klo 14.50-15.20 Linnansillan ja Rantapuiston alueella. Kulkue huipentuu esitykseen Raatihuoneen torin lavalla noin klo 15.20. 

Tanssiryhmä Fortaleza on toiminut Kajaanissa jo 17 vuotta ja viime syksynä Casamballa aloitti myös upea samban lyömäsoitinryhmä bateria. Luvassa letkeitä lanteita, iloisia hymyjä, rytmiä ja livemusiikkia. Tule mukaan nauttimaan!

13.00-14.45 The Artist is Resident 

The Artist is Resident on valloittavan läsnäolon, autenttisen liikkeen ja elävän musiikkin siivittämä teos, joka nähdään Kajaanin taidemuseossa lauantaina ja sunnuntaina klo 13.00-14.45.

The Artist is Resident on audovisuaalinen elämys, jossa tanssitaiteilija Dayna Martinez Moralez tanssii silmät suljettuna hetkessä syntyvään liikkeeseen uppoutuen. Esitys tapahtuu 3×3 metrin kokoisessa avoimessa kuutiossa, jonka kahdelle pinnalle heijastetaan taiteilija Pablo Alanesin kuvia ja videoita. Esitystä säestää muusikko Roberto Callisaya. Teoksen kesto on noin kaksi tuntia, mutta sen äärellä voi viettää vapaavalintaisen ajan.

Teoksellaan Dayna Martinez Moralez haluaa keskustella nykyaikaisesta elämäntavastamme, jossa nopeu ja kilpailukysy näyttää hallitsevan ja ohjaavan ajatuksiamme. ”Jos me ihmisinä voisimme hankkiutua eroon näköaistimme luomista kuvista, voisimmeko todella kohdata toisemme?”

Esitys on hollantilaisen Movementalistin tuotanto. Kajaaniin teoksen tuo Routa Company.

Raimo Lusma: taikashow peruttu esiintyjän esteen vuoksi.
17.00-17.45 Konsertti: Alva Leena

Alva Leena on kajaanilainen laulaja-lauluntekijä, joka ammentaa inspiraatiota elävästä elämästä. Musiikkityylinä on indie-pop-iskelmä. Säestäjänä Laura Hiltunen. Konsertti klo 17.00 Eino Leinon patsaan viereisellä esiintymispaikalla.

18.00-18.45 konsertti: Hennicki

Hennicki on vaalalais-/kajaanilaislähtöinen muusikko, joka ammentaa inspiraation lauluihinsa luonnosta, sekä elämän herkistä hetkistä. Konsertti klo 18.00 Eino Leinon patsaan viereisellä esiintymispaikalla.

19.00-20.00 luontoilta

Jo perinteeksi muodostunut Kainuun Sanomien ja Metsähallituksen Luontopalveluiden järjestämä kainuulainen luontoilta alkaa klo 19.00 Eino Leinon patsaan viereisellä esiintymispaikalla. Luontoillassa asiantuntijoina ovat kimalaistutkija Olli Loukola Oulun yliopistosta, biologi Vesa Hyyryläinen sekä Kainuun ely-keskuksen vieraslajiasiantuntija Reima Leinonen.

20.00-21.30 Täydenkuun kummituksia ja muita kummajaisia

Kajaanin Matkailuoppaat ry:n järjestämä täydenkuun kummituskierros starttaa Eino Leinon patsaalta ja päättyy Satamakadun Vanhalle Sairaalalle. Pukeudu lämpimästi sään mukaan, muista hyvät jalkineet ja ota mukaan sähkölamppu valaisemaan polkujasi.

21.30 ELOKUVANÄYTÖS: charles chaplin – sirkus (1928)

Linnanvirran lauantaipäivä huipentuu ulkoilmaelokuvanäytökseen klo 21.30 Rantapuistossa. Ota mukaan viltti ja tarpeeksi lämmintä vaatetta. Auringon laskettua valkokankaalle heijastetaan Charles Chaplinin elokuva Sirkus.

Sirkus on Chaplinin toinen täyspitkä elokuva. Se ansaitsi Chaplinille hänen ensimmäiset Oscar -palkintonsa (Academy Awards USA 1929) näyttelemisestä, käsikirjoittamisesta, ohjaamisesta ja tuottamisesta. Yhä nykypäivänäkin Sirkusta pidetään yhtenä Chaplinin merkittävimmistä komedioista.

Sirkuksessa Charles Chaplin palaa takaisin näyttämölle klassisessa kulkurin roolihahmossaan. Tällä kertaa kulkuria epäillään taskuvarkaudesta, sillä hänen taskustaan löydettiin lompakko ja kello. Poliisin ja oikean varkaan jahdatessa kulkuria, joutuu hän vahingossa keskelle sirkusnäytöstä. Välikohtaus johtaa koomiseen menestykseen (teksti: ELKE ry). Yhteistyössä 60-vuotisjuhlavuottaan viettävä Kajaanin Elokuvakerho.

 

Linnanvirralta löydät myös seuraavat yhteisöt ja toimijat:

Kajaanin kaupunginteatteri                                                                                                                                             

Kajaanin kaupunginteatteri jalkautuu Lasten Linnanvirtaan lauantaina noin klo 10-15. Kaupunginteatterin teltta sijaitsee joenrannan kävelytiellä lähellä Eino Leinon patsasta ja leikkikenttää. Teltalle voi tulla kuulemaan uusimmat uutiset teatterimaailmasta ja noutamaan Viri-viri tik tak – satukomediaan liittyvän väritystehtävän.

Vahvasti todenperäisenä huhuna kerrotaan että Zorro -musikaalin työryhmä pistäytyy jossain vaiheessa päivää paikalla antamassa näytteen musikaalin musiikista. Ja juuri tulleen tiedon mukaan teltan läheisyydessä järjestetään päivän kuluessa myös todella jännittävä Eläinten juoksukilpailu. Tulepa juttusille, voit myös varata lippuja kauden esityksiin!

Kajaanin seurakunta                                                                                                                                                           

Seurakunnan olohuonetoiminnan esittelyä.

Vieno Motors                                                                                                                                                                                 

Vieno Motors toteuttaa anarkofloristisia esityksiä, jossa taiteilijat yhdistävät yleisön silmien edessä kukkia, kasveja ja muuta materiaalia (found objects) ja työskentelyn seuraaminen muodostaa kokemuksellisen ja hetkellisen spektaakkelin. Vieno Motors vierailee alueella perjantaina ja lauantaina.

Kaupungin ravintoloiden ohjelmaa:

Kouta-laiva: lauantaina klo 19.00-21.30 Erikoisristeily Oulujärvelle. Taikaristeilyssä esiintyjänä on korttiartisti ja mentalisti Raimo Lusma, liput 35 € / hlö.

Kalkkisillan laituriterassi joen äärellä avoinna pe ja la klo 15-22. Perjantaina terassilla esiintyy klo 20 JohannesPiste (vapaa pääsy). Virvokkeita ja pientä syötävää (A-oikeudet), säävaraus.

Kainuun soten pop up -rokotuspiste

Kainuun sote tuo viikonloppuna tapahtuma-alueelle pop up -rokotuspisteen, jossa halukkaat voivat ilman ajanvarausta käydä ottamassa ensimmäisen koronarokotteen. Pisteellä ei anneta tehosterokotteita. Kajaaninjoen rantaan tuleva rokotuspiste on avoinna perjantaina klo 17-20 ja lauantaina klo 12-18. 12–14-vuotiaiden rokotuksissa vaaditaan vanhemman tai huoltajan läsnäolo.

linnanvirta21_karttapohjat-03-1